Ankara Barosu, Beytüşşebap’ta şehit düşen kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze törenindeki feryadı nedeniyle hakkında soruşturma açılan Yarbay Mehmet Alkan’a dayanışma mektubu gönderdi. Ankara Barosu, mektupta, Alkan’ın hukuk mücadelesinde sonuna kadar destek olacaklarını vurguladı.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran imzasını taşıyan mektupta, şu cümlelere yer verildi: “Sayın Yarbay Mehmet Alkan, kardeşiniz Ali Alkan’ın şehit haberi, tüm Türkiye’yi olduğu gibi avukatların meslek örgütü olan Baromuzu da derinden sarsmıştır. Ankara Barosu olarak Beytüşşebap’ta hain bir saldırı ile şehit düşen kardeşiniz Yüzbaşı Ali Alkan’a Allah’tan rahmet; sizin şahsınızda ailenize ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz. Bilmenizi isteriz ki sizin kardeşiniz, bizim de kardeşimizdir.

“HUKUKİ MÜCADELENİZDE SONUNA KADAR DESTEK OLACAĞIMIZI BİLMENİZİ İSTİYORUZ”

Teröre kardeşini kurban vermiş bir vatandaş olarak göstermiş olduğunuz haklı tepkiniz sebebi ile karşı karşıya kalmış olduğunuz ‘linç kampanyasını’ başlatan ve destekleyenleri şiddetle kınıyoruz. Yıllarını terörle mücadele ederek geçirmiş bir subay olarak kardeşinizin tabutu başında sarf ettiğiniz sözlere katılıyor; sözleriniz sebebiyle başlatılan soruşturma sürecinde Baro olarak yanınızda olduğumuzu; hukuki mücadelenizde sonuna kadar destek olacağımızı bilmenizi istiyoruz.

Çok zor bir süreçten geçen Türkiye’nin sizler gibi değerli Türk subaylarına her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğu bilinci ile onurlu ve mert askerlerimizle gurur duyduğumuzu ve tarafınıza yapılacak her türlü hukuksuz işlemin karşısında mücadele edeceğimizi bir kez daha bildirmek isteriz.”