Mahkeme kararıyla kapatılan Ankara Bulvarı ve bağlantı yolları, 14 saatlik aranın ardından yine mahkeme kararıyla trafiğe açıldı.

Yolların kapatılmasının ardından Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası’nın yaptığı başvuruyu yerinde bulan Ankara 2. İdare Mahkemesi, Belediye Meclisi’nin geçen hafta aldığı ‘mahkeme kararının uygulanması’ yönünde verdiği kararın yürütmesini durdurdu. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, yolları kapatan bariyerleri tek tek kaldırdı.

Ankara 2. İdare Mahkemesi'nin kararı şöyle: “2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 27. maddesinin 2. bendinde yer alan; ‘Danıştay veya idari mahkemeler, idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda davalı idarenin savunması alındıktan veya savunma süresi geçtikten sonra gerekçe göstererek, yürütmenin durdurmasına karar verebilirler. Uygulanmakla etkisi tükenecek olan idari işlemlerin yürütülmesi, savunma alındıktan sonra yeniden karar verilmek üzere, idarenin savunması alınmaksızın da durdurulabilir. Yürütmenin durdurulması kararlarında idari işlemin hangi gerekçelerle hukuka açıkça aykırı olduğu ve işlemin uygulanması halinde, doğacak telafisi güç veya imkansız zararların neler olduğunun belirtilmesi zorunludur.’ Dava konusu işlemin, Ankara Bulvarı’nın kapatılmasına ilişkin olması ve uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte olması nedeniyle davalı idarenin birinci savunması ve ara kararı cevabı alınıp, yeniden bir karar verilinceye kadar teminat alınmaksızın, dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına, tebligatın memur eliyle yapılmasına, savunma ve ara kararına cevap verilebilmesi için davalı idareye (30) gün süre tanınmasına karar verilmiştir."