Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) alanlarını ilgilendiren iptal kararı sonrası Ankara Bulvarı'nın 17 Ağustos Pazartesi sabahı saat 03.00'den itibaren trafiğe kapatılacak.

Bugün saat 12.00'de basın toplantısı yapacak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bulvar ve bağlantı yollarıyla ilgili bilgi verecek. Bulvar kapatmayla ilgili belediye afişler hazırlatarak Ankara'nın dört bir yanına asacak. Hazırlanan afişlerde 'Ankara Bulvarı, Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası, Ziraat Mühendisleri Odası ve Çevre Mühendisleri Odası tarafından açılan dava sonucu 5. İdare Mahkemesi'nin verdiği karar doğrultusunda 17.08.2015 tarihinde saat 03.00 itibari ile kapatılacaktır.' ifadeleri yer alacak.

Bu arada Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar katıldığı bir radyo programında kapatılacak bulvar ve bağlantı yollarıyla ilgili bilgi verdi. Üçpınar, “Herkes sadece Ankara Bulvarı'nın kapanacağını zannediyor ama bulvara etki eden bir sürü yer kapanıyor.” dedi. Zırhlı Birlikler, Ümitköy-Etimesgut aksı, Hipodrom Caddesi ile Anadolu Bulvarı'na olan giriş çıkışların da kapanacağını belirten Üçpınar, “Yenimahalle, Etimesgut, Sincan, Çayyolu, Ümitköy ve Çankaya bundan etkilenecek. Ankara'da trafiğin kilitleneceği kesin. Beton bariyerlerle kapatılacak.” ifadelerini kullandı.

BULVAR KAPANINCA ETKİLENECEK YOLLAR

Ankara Bulvarı'nın kapanmasıyla pek çok bağlantı yolu da etkilenecek. Ankara Bulvarı'na bağlanan Celal Bayar Bulvarı giriş ve çıkışı, Hipodrum Caddesi giriş ve çıkışı, Çiftlik Kavşağı giriş ve çıkışı kapatılacak. Cumhurbaşkanlığı Bulvarı'ndan Çiftlik Kavşağı'na gidiş de kapatılacak, trafik Silahtar Caddesi'ne yönlendirilecek. TİGEM Köprüsü kapanacak. Anadolu Bulvarı giriş ve çıkışları, Güvercinlik Altgeçidi kapanacak. BELKO Altgeçidi kapanacak, Şaşmaz Bulvarı bağlantısı, Ümitköy bağlantısı ve Etimesgut'tan bağlantı da trafiğe kapanacak.

Açtıkları dava sonucu AOÇ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'nın iptaliyle Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara Bulvarı'nın kapatma kararını ‘şov' olarak değerlendiren meslek odaları ise “Madem Gökçek hukuka bu kadar saygılı, o halde aynı planla iptal edilen Saray'ın yolları, Saray ve Ankapark'ı da kapatsın.” diyerek tepki gösteriyor.