Başkent’te, Eskişehir ve İstanbul yolunu birbirine bağlayan Ankara Bulvarı, bazı meslek odaları tarafından açılan dava sonrası, mahkeme kararı ile kapatılmasının ardından Ankara trafiğinde yoğun araç kuyrukları oluştu. Sabah işe gitmek isteyen vatandaşlar bu duruma isyan etti. Vatandaşların kimi Mimarlar Odası’nı, kimi de yolun kapatılmasını 'siyasi' bularak Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’i suçladı.

Başkent'te ulaşımı büyük ölçüde rahatlatan Ankara Bulvarı, 5. İdare Mahkemesi'nin Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) imar planlarının iptal kararı doğrultusunda belediye ekiplerince 03.00'ten itibaren trafiğe kapatıldı. Sabah işlerine gitmek isteyen Ankaralılar saatlerce trafikte mahsur kaldı. Sürücüler Ankara Bulvarı’nın kapatılmasına tepki gösterdi.

Kimi sürücüler bulvarın kapatılması ile ilgili mahkeme kararında Mimarlar Odası’nı suçlu bulurken, bazıları da Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’i suçlu bularak uygulamayı siyasi olarak değerlendirdi. Saatlerce trafikte kalan aracında hastası olan bir sürücü, "Benim hastam var ve ben hastaneye gidemiyorum" diyerek trafik ortasında feryat etti. Bir başka sürücü ise yolun kapatılmasını ‘vatan hainliği’ olarak yorumladı. Ankara AOÇ kavşağında yoğun trafik hala devam ediyor.