Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nin isteği üzerine 4 adet servis otobüsü Cumhurbaşkanlığı'na tahsis etti. Süresiz olarak tahsis edilen otobüslerin bozulması veya arızalanması durumunda yenileriyle değiştirilebilecek. CHP’li Belediye Meclis üyeleri ‘mahallelerde otobüs azlığı var’ gerekçesiyle talebe karşı çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nin otobüs isteği gündemi geldi. Genel Sekreterliğin 20.01.2014 tarih ve 10/87 sayılı yazı ile talep ettiği otobüsler için Büyükşehri Belediye Meclisi’nden yetki istendi. EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu’nun imzası ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oluruyla Meclis’e gönderilen yazıda, “Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği hizmetlerinde kullanılmak üzere dört adet servis otobüsüne ihtiyaç duyulduğu belirtilmiştir.” ifadeleri kullanıldı. Söz konusu yazının Belediye Meclisi’nde okutulup-okutulmamasıyla ilgili olarak Gökçek’in “Bunu okutayım, çünkü okutmasam dedikodusu olur.” demesi dikkat çekti.

'OTOBÜS FAZLALILIĞI MI VAR?'

CHP Belediye Meclis Gurup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, Ankara’da ciddi bir otobüs eksikliğinin bulunduğunu belirterek, otobüslerin Cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılanması gerektiğini söyledi. İki sebeple ‘hayır’ oyu verdiklerini kaydeden Yılmazkaya, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanlığı bütçesinin bizim bütçemizden daha büyük olduğunu düşünüyorum. Birinci hayır nedenimiz bu. İkinci hayır nedenimiz ise şu: Mahallelerle çok ciddi otobüs sıkıntısı var. Belediyenin otobüslerinde bir fazlalık var mı bilmiyoruz. Bu gerekçelerle hayır diyoruz. Mahallelerde otobüsü sıkıntısı yok. Vatandaşımız arzu ediyor ki dışarı çıktığında 10 dakikada bir otobüsü hazır olsun. Bunu fiilen yapabilmek mümkün değil. Ayda yaklaşık 30 milyon zarar ediyoruz. Otobüs sıkıntımız yok. Bize göre yok olsa anında göndeririz.”

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nin her türlü yapım ve onarımına ilişkin talepleri kamu kurum ve kuruluşları tarafından karşılanır. Genel sekreterliğe bu kuruluşlar tarafından bu kuruluşlara yapılan talepler herhangi bir şarta bağlanmaksızın yerine getiriliyor.

Karar Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’li üyelerin itirazıyla oy çokluğuyla kabul edildi.