Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Abdullah K. hakkında zincirleme olarak rüşvet aldığı gerekçesi ile soruşturma açıldı. Tutuklanma istemi ile nöbetçi hakimliğe sevk edilen Abdullah K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sağlık İşleri Daire Başkanı Abdullah K.'nın, Adem Ç.’nin sahibi olduğu markette yaptığı denetimlerde bir kısım eksiklikleri ve aksaklıkları görmezden gelerek karşılığında firmadan rüşvet aldığı ileri sürüldü. Markette yapılan aramalar sonrası kasa tutanaklarında “Sağlıkçı Abdullah Bey'e 500 TL verildi” şeklinde notlar bulunduğu ve belirtilen dönemler içerisinde Abdullah K.’nın 27 bin 500 TL rüşvet aldığı iddia edildi. Ayrıca Abdullah K.’nın bazen rüşvet değil gıda ve ihtiyaç malzemesi aldığı öne sürüldü.

Market sahibi Adem Ç. ise Abdullah K.’dan danışmanlık hizmeti aldıklarını savunarak, ödeme yaptıklarını ileri sürdü. Savcılık sorgularının ardından Abdullah K. zincirleme rüşvet almak, Adem Ç. ise zincirleme şekilde rüşvet vermek suçlaması ile tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi hakimlik iki şüpheliyi de adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.