Ankara’da HDP’nin Keçiören İlçe Başkanlığı önünde toplanan bir grup eylem yaptı. Eylemcilerden bazıları partinin binasına bayrak astıkları sırada başka eylemciler de tabelasını indirip camlarını taşladı.

Ankara’da akşam saatlerinde toplanan kalabalık, gelen şehit haberleri üzerine HDP Keçiören İlçe Başkanlığı önünde eylem yaptı. Toplanan kalabalığın önünü çevik kuvvet ekipleri, otobüs ve TOMA ile kesip partinin binasına yaklaşmalarına izin vermedi. Ancak öfkeli kalabalık ısrarla binaya doğru gitmek isteyince eylemcilerden bazıları polisten kendilerine binaya bayrak asmak için izin vermelerini istedi.

Görüşmeler sürerken bu esnada 2 kişi bir fırsatını bulup partinin binasına kadar yaklaştı ve binanın önündeki okulun kapısına Türk Bayrağı astı. Görüşmelerin devam ettiği sırada bir anda ön tarafa yığılan kalabalık HDP binasına doğru gitmek istedi. Kalabalık grubu polis ekipleri zor zaptetti. Daha sonra alınan ortak karar doğrultusunda 2 bayan partinin kapısına bayrak asmaya doğru yöneldi. Ellerinde bayraklarla parti binasına geldikleri sırada aniden ortaya çıkan birkaç kişi HDP tabelasını indirmeye çalışırken, bazıları da camlarını taşladı. Başka bir eylemci partinin tabelasını söküp yere attı. Polis ekipleri hemen şahsa müdahale edip bölgeden uzaklaştırdı. Toplanan kalabalık bayrak asıldıktan sonra yavaş yavaş dağıldı.