Ankara’da yapılan saldırı sonrasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’nin içinde büyük çapta maddi hasar oluştu. Partiye ait bilgilerin bulunduğu ikinci kat, çıkan yangın sonrasında kullanılamaz hale geldi. Olay sırasında içeride bulunan 3 partili çatıdan başka binaya geçerek canlarını kurtardı.

Olay, akşam saatlerinde meydana geldi. Binanın camlarını kıran şahıslar, içeri girip yangın çıkardı. 4 katlı binanın 2. katında yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası alevler diğer katlara sıçramadan söndürüldü. Saldırı sırasında 3 çalışan 4. katta bulunan havalandırma penceresinden merdiven yardımıyla çatıya çıktı. Çalışanlar daha sonra başka bir binanın çatısına geçip canlarını kurtardı. Çıkan yangın sonucunda 2. katta bulunan partiye ait bütün bilgi işlem malzemeleri ve kayıtlar küle döndü.

Bu arada, partililerin bina önünde beklediği sırada olay yerine gelen başka bir grup sözlü sataşmada bulundu. Bunun üzerine bir süre sonra tartışma büyüdü ve taraflar birbirlerine taşlarla saldırmaya başladı. Çevik kuvvet ekiplerinin olay yerine gelen şahısları uzaklaştırmasından sonra durum kontrol altına alındı. Partililerin genel merkez önündeki bekleyişi sürüyor.