Ankara’da toplanan bir grup vatandaş, HDP Genel Merkezi’ni yakmaya çalıştı. Alevlere itfaiye ekipleri müdahale etti. Olay yerinde toplanan kalabalık sloganlar attı. HDP'li İdris Baluken de olay yerine gelen kişiler arasındaydı.

Ankara’da akşam vakti toplanan kalabalık, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Büklüm Sokak'ta bulunan genel merkezine yöneldi. Polis ekiplerinin engellemekte zorlandğı kalabalık grup binaya saldırmaya başladı. Binaya zarar veren protestocular, daha sonra HDP binasını yakmaya çalıştı. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri ve destek kuvvet sevk edildi. Olay yerine gelen Çevik Kuvvet ekipleri, genel merkeze giden sokağı kapatırken, itfaiye ekipleri de yangına müdahale etmeye başladı. Yangın bir süre sonra ekipler tarafından kontrol altına alındı ve söndürme çalışmalarına başlandı.

Olay yerinden ayrılmayan eylemcilerden bir kısmı, partiye yönelik hakaretlerde bulundu. Olayın duyulması üzerine genel merkezin bulunduğu yere HDP'liler de geldi. Bazı partililer yaşanan duruma tepki gösterince olay yerinde bulunan eylemciler HDP'lilere saldırmaya çalıştı. Olay yerindeki başka bir eylemci ise yangın devam ettiği sırada parti binasının bulunduğu yere gitmek istedi. Şahıs, polis ekipleri izin vermeyince yanındaki bıçağı çıkardı. Resmi üniformalı bir polis, şahsı olay yerinden uzaklaştırdı. Genel Merkezin bulunduğu yere bir süre sonra HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de geldi. Polisin olay yerindeki güvenlikleri önlemleri sürüyor.