Ankara'da, tartıştıkları yol yapım işçilerine uzun namlulu silahla ateş açan şahıslar, kaçarken araçlarını çukura düşürdü. Aracı bırakıp kaçan saldırganlardan biri, polis tarafından yakalandı. İşçiler yara almadan kurtuldu.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında, Çankaya Kırkkonaklar Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 33 CLL 32 plakalı araçtaki şahıslar ile kanalizasyon çalışmaları yapan inşaat işçileri arasında henüz bilinmeyen bir sebeple sözlü tartışma gerçekleşti. Olay yerinden ayrılan araçtaki şahıslar, uzun namlulu silahlarla geri dönüp çevreye ateş açmaya başladı. Kaçışan işçiler yara almadı. Bu sırada 33 CLL 32 plakalı araç, yol ortasındaki çukura düştü. Çukurda alt yapı çalışması yapan işçiler aracın altında kalmaktan son anda kurtuldu. 2 şahıs, yan yatan araçlarından silahlarıyla çıktı ve etrafa tekrar ateş etmeye başladı.

Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekiplerin geldiğini gören saldırganlar etraftaki binaların arasına dağılıp kaçmaya çalıştı. Alınan ihbarlar doğrultusunda bir şahıs, Tacettin Çınar Sokak’ta bir apartmanda kıstırıldı. Etrafının sarıldığı gören şahıs, apartmanın çatı katına çıkıp saklandı. Silahlarını çeken ekipler apartmanın etrafını sardı. Bir süre sonra şahıs pompalı silahıyla birlikte gözaltına alındı. Bazı iş makinalarında kurşunlardan dolayı maddi hasar oluştuğu görüldü.

Görgü tanığı bir işçi, "Biz burada hep alt yapıda çalışıyoruz. Hiç kimseye hiçbir sorun çıkarmadık. Geldi sarhoş adam. Sıka sıka gelirken kanala düştü. Bizim canımızı tehlikeye attı. Araçları da taramışlar. Arkadaşlarımızdan yaralı yok. Olay sırasında çalışmıyorduk sadece o bir boru vardı onunla ilgileniyorduk. Dinlenme molasındaydık" dedi. Polis ekipleri kaçan diğer şahsı arıyor.