Ankara'da düzenlenen Nevruz kutlamaları öncesinde, bazı gruplar polis kontrol noktasından geçerken üst araması yaptırmak istemedi. Görevli polislerle bu gruplar arasında gerginlik yaşandı.

Ankara'da, Nevruz kutlamasına katılmak isteyen gruplar, Sıhhiye Toros Sokak'ta toplandı. Celal Bayar Bulvarı'nı, Kurtuluş istikameti yönünü trafiğe kapatan gruplar, Halkın Demokratik Partisi'nin aracı öncülüğünde yürüyüşe geçti. Kolej meydanındaki kutlamaya katılmak için yürüyen gruplar, polis kontrol noktasına geldi. Üst araması yapıldığı sırada, bazı gruplarla polis arasında gerginlik yaşandı.

İddialara göre, kontrol noktasından geçen bir eylemci, sırt çantasını aratmak istemedi. Görevli polisin de aramak için ısrar etmesi üzerine, kısa süreli gerginlik yaşandı. Aynı anda, diğer konrol noktasında da başka bir grup ile yine arama yapan polisler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Araya giren polis amirleri olayların büyümesini engellemeye çalıştı. Yaşanan gerginlikler üzerine, güvenlik yetkilileri, arama kontrol noktalarını kaldırdı. Arkadan gelen eylemciler, meydana üst araması yapılmadan alındı. Yaklaşık 3 bin 500 kişi, Kolej Meydanı'nda Nevruz kutlaması yaptı.