Ankara'da yarın (9 Ocak Pazartesi) okullar tatil mi? Ankara hava durumu raporunu ve son gelişmeleri sizlerle paylaşıyoruz. Yurt genelinde etkili olan soğuk ve kar yağışlı hava Ankara'da da etkili olması bekleniyor. Öğrencilerin yarın okullar tatil mi? sorusunun yanıtını ve tüm detayları haberimizden bulabilirsiniz.Ankara'da okullar tatil mi? Ankara hava durumu tahminlerini ve Meteoroloji tarafından yapılan uyarıları sizlerle paylaşıyoruz. Balkanlardan gelen soğuk ve kar yağışlı hava yurdu etkisi altına aldı. Bir çok ilde kuvvetli kar yağışları devam ediyor. Ankara'da da beklenen kar yağışının ardından öğrenciler okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. 

Ankara'da bugün okullar tatil değil. Kentte birkaç gündür devam eden kar yağışlarının ardından öğrenciler tatil beklentisine girmişti. Ankara Valisi ise okulların tatil olmadığını twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Ankara Valisi Ercan Topaca öğrencilerin twitter'dan 'Okullar yarın tatil mi?' sorusu üzerine "Sevgili öğrenciler Meteorolojik verilere göre, Ankara'da okulların tatil edilmesini gerektiren bir durum bulunmamaktadır. İyi dersler" yanıtını verdi. 

Ankara'da Cumartesi Günü Kar Yağışı!

Ankara'da Cumartesi günü yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde başlayacak yağışların öğle saatlerinden sonra ani sıcaklık düşüşü ile birlikte kar yağışına dönüşeceği bekleniyor. Gece saatlerine kadar yerde 5-10 cm örtü yapması beklenen kar yağışının kuvvetli buzlanma ile birlikte etkili olması beklendiğinden başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

THY: 'Planlı seferler başladı

Türk Hava Yolları (THY), iptal edilen seferlerle ilgili olarak, saat 08.00’den itibaren Atatürk Havalimanından planlı seferlerin yapılmaya başladığını açıkladı.
İstanbul’da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda iptal edilen seferler tekrar yapılmaya başladı. THY, yaptığı açıklamada sabah saat 08.00 itibariyle planlanan seferlerin yapılmaya başladığını bildirdi. Açıklamada, “İstanbul’da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda 638 sefer iptal edildi. Atatürk Havalimanı’ndan seferler 08.00 lokal itibariyle yapılmaya başlamıştır. Son 3 gün içerisinde 13 bin yolcumuz otellere alınmış olup, 26 bin civarında kumanya dağıtılmıştır. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz” denildi.

Yıldız Parkı'nda gölet buz tuttu

İstanbul'da hava sıcaklıklarının sıfırın altına düştüğü ve kara teslim olduğu bugünlerde Yıldız Parkı'nda bulunan suni gölet buz tuttu.İstanbul'da termometrelerin -3 dereceyi gösterdiği bugünlerde, Yıldız Parkı'ndaki suni gölet buz tuttu. Buz tutan göletin üzerindeki hayvanlar, donma tehlikesi geçirirken parktaki çalışanların verdiği yiyeceklerle beslendi. Beyaz gelinliğe bürünen parkta kartpostallık görüntü ortaya çıktı. Dondurucu soğuklardan hayvanlar da nasibini aldı. Aniden düşen hava sıcaklığı nedeniyle tamamı buz tutan gölette çoğu ördek ve kuğudan oluşan hayvanların yiyecek bulmakta zorlandığı görüldü. Dondurucu soğuk nedeniyle bazı hayvanlar buz tutan göletin üzerinde yürürken, bazı hayvanların göletin donmayan kısmında hareket etmeye çalıştığı görüldü.