Ankara'daki meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Çukurova Üniversitesi öğrencisi Dilan Sarıkaya'nın cenazesi, Adana'da karanfillerle karşılandı.

Uğur Mumcu Meydanı'nda milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş Sarıkaya’nın cenazesini saatler öncesinden beklemeye başladı. Yaklaşık 5 bin kişi Seyhan Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile getirilen Sarıkaya'nın cenazesi, alana girerken terörü lanetleyen sloganlar attı. Törene katılanlar, Dilan Sarıkaya'yı taşıyan cenaze arabasına karanfiller attı. Sarıkaya'nın yakınları ve arkadaşları gözyaşlarını tutamazken, hükümet karşıtı sloganlar attı. ‘İnadına barış inadına özgürlük’ ‘Uzakta arama katil sarayda’ şeklinde sloganlar atan kalabalık, patlamada ölenler için iki dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Sarıkaya’nın cenazesinin karşılanması sırasında bir konuşma yapan Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, "Arkadaşlarımızı barış için göndermiştik. Ancak cenazelerini alabildik. Sorumluların bulunmasını ve hesap sorulmasını istiyoruz." dedi. Törene katılanların sarılarak başsağlığı dilediği Dilan Sarıkaya'nın babası İzzet Sarıkaya ise yoldaşım diye hitap ettiği kızını uğurlarken, "Yoldaşıma ilk öğrettiğim sloganla size sesleniyorum. Ona 'Faşizme ölüm, halka hürriyet' sloganını öğretmiştim. Yoldaşlarım, yoldaşlarımıza selam söyle." diye konuştu.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ise şunları söyledi: “Faşistler arkadaşımızı katletti. 128 arkadaşımızı katleden iki canlı bomba ile bu katliamı gerçekleştiren zihniyeti Suruç’tan Diyarbakır’dan tanıyoruz. Bunun arkasındaki siyasi gücü çok iyi biliyoruz. Katledilen arkadaşlarımızın hesabını mutlaka soracağız.”

Konuşmaların ardından patlamada ölen Adanalı 9 kişinin isimleri tek tek okundu. Konuşmaların ardından Dilan Sarıkaya'nın cenazesi baba evine götürüldü.