Ankara’da bir otoparkın alt katındaki araçta yangın meydana geldi. Yoğun duman otoparkın girişini kapattı. Alevler, diğer araçlara sıçramadan itfaiye tarafından söndürüldü.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında, Ulus'ta Rüzgarlı Sokak’ta bulunan bir otoparkta gerçekleşti. Otoparkın eksi 2’inci katında bulunan ve park halinde olan LPG’li araç bilinmeyen bir sepetle yanmaya başladı. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İddiaya göre, otoparkın havalandırmasının çalışmamasından dolayı dumanı tahliye edilemedi. Otoparkın tek girişinin olmasından dolayı ekipler yanan aracın bulunduğu kata ilk müdahale aracıyla girmeye çalıştı. Ancak bu sefer de otoparkın tavanının alçak olmasından dolayı araç giremedi.

Çevre güvenliği alan itfaiye ekipleri araç sahiplerinin otoparka girmesini engelledi. Oksijen maskesi takan ekipler otoparkın içine girip incelemelerde bulundu. Ekipler çareyi otoparkın arka tarafından girmekte buldu. İtfaiye araçlarını arkaya alan ekipler bir süre sonra yangının bulunduğu noktaya girip müdahaleye başladı. LPG’li araçtaki yangın, diğer araçlara sıçramadan söndürüldü.