Adana’da DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin öncülüğündeki sivil toplum kuruluşları, Ankara’daki bombalı saldırıyı protesto etti. İnönü Parkı'nda düzenlenen ve HDP ile CHP'nin de destek verdiği eylemde saldırı telin edildi.

Adana’dan Yılmaz Elmascan, Gülhan(Can) Elmascan, Bilge Karlı, Şebnem Yurtman ve Hacı Mehmet Şah'ın hayatını kaybettiği saldırıda ölen tüm vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu. “Bir değil, bin bomba atsanız da barışı engelleyemeyeceksiniz” pankartın açıldığı programda, “Katil Erdoğan, faşizme karşı omuz omuza, anaların öfkesi katilleri boğacak, hırsız; katil Erdoğan” şeklinde sloganların atıldığı gösteride kurumlar adına konuşan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Mungan, barış istemlerinin kısılmaya, boğulmaya çalışıldığını söyledi.

'BOMBALARI PATLATANLAR BARIŞA YÖNELİK PROVAKASYONLARI GÜNDEMDE TUTMAK İSTEYENLERDİR'

Mungan, “Bizleri Ortadoğu bataklığına çekemeyenler savaşı topraklarımıza taşıyarak kan akıtmaya devam etmektedirler. Daha Suruç’ta, Diyarbakır’da yitirdiğimiz gencecik fidanlarımızın acısı yüreklerimizi dağlarken aynı bombalar bu sefer Türkiye’nin başkentinde barış isteyenlerin ortasında patlatıldı. Bu bombaları patlatanlar ülkede barışa yönelik her daim provakasyonları gündemde tutmak isteyenlerdir.” dedi.

Bugün DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla onbinlerce barış savunucularının Ankara sokaklarını doldurduğunu ifade eden Mungan, “Tek istedikleri daha fazla kan akmasın, daha fazla gençlerimiz ölmesin, kardeş kanı dursun. Ama bu istem her zamanki gibi karanlık güçler tarafından engellenmek istendi. Başka bir ilginçlik ise ateşkes tartışmalarının gündeme geldiği bu süreçte bombaların patlatılmasıdır. Çünkü bu ülkede savaş isteyenler aynı zamanda Ortadoğu'da da savaşın devamını istemektedirler. Bizler buna izin vermeyeceğiz. Acımız büyük. Daha ne kadar canımızı topraklara gömeceğiz, daha ne kadar iktidardakiler kanımızla beslenecek, daha ne kadar bu kanlı iktidarın devamına göz yumacağız.” diye konuştu.

Başka STK temsilcilerinin konuştuğu protestodan sonra grup, Atatürk Parkı'na kadar yürümek istedi. Ancak polis buna izin vermedi. Çevik Kuvvet polisinin geniş güvenlik tedbirleri aldığı gösteride, yürümek için ikna çabalarında sonuç alamayan grup bir süre oturduktan sonra dağıldı.