Ankara'da 95 kişinin hayatını kaybettiği, 400'ün üzerinde kişinin de yaralandığı patlamada yara almadan kurtulan 65 kişilik Hakkari grubu, bugün akşam saatlerinde kente döndü.

KESK'e bağlı sendika üyeleri, Belediye önünde otobüsten inerken HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Belediye Eş Başkan vekilleri Fatma Yıldız, Nazmi Coşkun tarafından alkışlarla karşılandı.

Ankara'da KESK, DİSK, TMMOB, Türk Tabibler Birliği (TBB) öncülüğünde dün düzenlenen 'Barış, Demokrasi ve Kardeşlik' mitinginde meydana gelen ve 95 kişinin yaşamını yitirdiği 400'ün üzerinde kişinin de yaralandığı patlamada yara almadan kurtulan KESK Hakkari şubesine bağlı 65 kişiden oluşan sendika üyeleri, bugün akşam saatlerinde iki otobüsle Hakkari ve Yüksekova ilçesine döndü. Hakkari'ye gelen otobüsten inen KESK üyeleri, otobüsün önünde bekleyen HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Hakkari Belediye Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız, Nazmi Coşkun, DBP Hakkari il Eş Başkanı Hüsnü Raufoğlu ve 100 kişilik bir kalabalık tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı.

"OLUK OLUK KAN AKACAK DİYEN MAFYA BABASI MİTİNG YAPABİLİYOR, BARIŞ DİYENE BOMBA ATILIYOR"

HDP Hakkari Milletvekili Akdoğan, Ankara'da barış mitingi öncesinde meydana gelen iki ayrı patlamada 128 kişinin yaşamını yitirdiğini, 246 kişinin de yaralandığını belirterek şöyle konuştu: "Bizim ve halkımızın demokrasiye olan inancımızı yok etmeye çalışan katil zihniyet, bugün barış için haykıran 128 yoldaşımız yaşamını yitirdi, 400'ün üzerinde yoldaşımız yaralandı. Patlamanın meydana geldiği barış mitingi için Ankara'ya giden Hakkari heyetimiz de şu an kentimize ulaşmış durumda. Kendilerine hoş geldiniz diyor, çeteci olan, mafya babası olan biri, oluk oluk kan akacak diyen bir zihniyet bu ülkede miting yapabiliyor. Ama bu ülkenin hiçbir tarafına cenaze gitmesin, bu asker olur, polis olur, gerilla olur bizim için hiç fark etmez diyenlerin mitingi dün katil zihniyet tarafından bombalanarak burada yüzlerce arkadaşımız şahadete ulaşmış bulunuyor. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Patlamanın olduğu Ankara mitinginde sağ kurtulan Hakkari heyetinin başında bulunan KESK Hakkari Dönem Sözcüsü Süleyman Aşkan ise Türkiye'nin dört bir yanında barışı haykırmak için Ankara'ya gelenlerin bundan böyle de inadına barış diyeceklerini söyledi.

Aşkan, "Lanetimizi Ankara'daki işçileri, emekçilere amenet ettik. Biz o sarayı yıkacağız. Oraya Karadeniz'den, Akdeniz'den, Ege'den, Kürdistan'ın dört bir yanından gelen işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler Saray'a barışı haykırdılar. Saray'a ve Sarayı savunacağını söyleyen o çete liderleri, mafya liderleri korktular. Korkmalıdırlar. Çünkü haklı olanlar her zaman kazanacaktır. İyiler her zaman kazanacaktır. Saray ve onların işbirlikçileri şunu bilsin. Direnenler, halklar hiçbir zaman diz çökmemiştir. Şeyh Bedrettin diz çökmedi, Şeyh Sait diz çökmedi, Seyyit Rıza diz çökmemiştir, Mazlum Doğan diz çökmemiştir. Dün hayatını veren yoldaşlarımız da diz çökmemiştir. Biz de diz çökmeyeceğiz. Onlara inat barışı haykıracağız." dedi.

Aşkan, patlama nedeniyle KESK, DİSK, TMMOB ve TTB Genel Merkezlerinin almış olduğu karar doğrultusunda tüm kurumlarda grev olacağını ve hayatın duracağını belirtti.