Ankara'da 86 kişinin ölümüne sebep olan patlama Antalya'da protesto edildi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan 2 bin civarı insan oturma eylemi yaptı.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri öncülüğünde yaklaşık 2 bin kişi akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Ellerinde, bugün Ankara'daki patlamada ölenlerin fotoğraflarını taşıyan kalabalık; "Sarayın katliamlarına karşı inadına barış, inadına direniş", "Bu kan denizinin üstüne barışın, kardeşliğin, adaletin bayrağını çekeceğiz", "Barışla birlikte el ele", "Barışa uzanan eller kırılsın", "Korkmuyoruz, inadına barış ve kardeşlik" yazılı pankart ve dövizler açtı.

"Savaşa hayır, barış hemen şimdi", "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın halkları kardeşliği", "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Katil Erdoğan" sloganlarının eşliğinde platform adına yapılan açıklama, Ankara'da onlarca insanın ölümüne ve yaralanmasına sebep olan patlamaya dikkat çekilerek, "Biz barış dedikçe, biz kardeşlik dedikçe, biz bir arada yaşam dedikçe birileri bu irademize gazla, mermiyle, bombayla saldırıyor. Katliam yapanlar istiyorlar ki barışın, kardeşliğin, birlikte yaşamın sesi kesilsin, halklar birbirine düşman edilsin. Ne yaparlarsa yapsınlar bu ülkede kardeşçe bir arada yaşama irademizi sürdüreceğiz. Barışın, kardeşliğin sesini inadına yükseltmeye devam edeceğiz." denildi.

Kalabalık basın açıklamasının ardından Atatürk heykeli önünde oturma eylem yaptı.