Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Kanlıkuyu meydanında bir araya gelen HDP ve DBP'liler Ankara'da meydan gelen patlamayı protesto etti. Ankara'da meydana gelen patlama ile ilgili, barışı istemeyen saray merkezli güçler olduğunu iddia etti. Ankara’da hayatını kaybeden ve yaralananlar için bir dakikalık saygı duruşu yaptı. "Barışa karşı Savaş diyenler Ankara'da katliam yaptı" pankartı dikkat çekti

DBP Siverek ilçe Eş Başkanı İbrahim Halil Ayyıldız yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: "Bugün saat 9.30 da Ankara’da TMMO, KESK, TTB ,DİSK gibi demokratik kuruluşların yapmış olduğu çağrıyla barış mitingi düzenlenecekti. Kitle Sıhhiye’de yürüyüş korteji oluşturduğunda HDP pankartının olduğu kitlenin içinde patlatılan 2 ya da 3 adet canlı bombanın onlarca kişinin ölümüne yüzlerce kişinin yaralanmasına yol açmıştır. Hiç kuşkusuz bu katliamın adresi bellidir. Katliamı yaptıranlar bellidir. Bu saldırıların failleri, partimize ait 400 merkezi yakanlar, Kürdistan’da 7 Haziran seçim sonuçlarını beğenmeyip halkımıza savaş ilan edenlerdir. Devleti ele geçirenler kendi savaş aygıtını kurmuş her yerde her alanda halkımızı baskı altına alarak diz çökmelerini beklemektedirler. Yıllar önce Dersim halkının yiğit önderi Seyit Rıza idam sehpasında şunu söylemişti: ‘Sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedim o bana dert oldu, ben de sizin önünüzde diz çökmedim o da size dert olsun.’ Bunu 77 yıl önce söylemişti. Şimdi halkımız onların yalanlarıyla da hileleriyle de entrikalarıyla da baş etmektedirler.
Bugün ki katliamı yaptıranlar, barışı istemeyen saray merkezli güçlerdir. Bunlar iktidar hırsı her şeyin önüne geçmiş, insanlık diye bir kavramı unutmuş, kandan ve paradan beslenen yaratıklar haline gelmişlerdir. Seçimlerde istedikleri sonuçları alabilmek için her türlü çılgınlığı yapmaktan çekinmemektedirler. İnsanın hiçbir değeri kalmamıştır.

Bir gün sonra yani yarın Pazar günü KCK eylemsizlik kararını açıklayacaktı. Savaşta ısrar edenler bugün ki eylemi gerçekleştirdiler. Güçleri barış isteyenlere yetmediği için bu tür alçakça katliamları yapmaktadırlar. Bunlar Siyasi geleceklerinin, hırsızlıklarının, yolsuzluklarının yargı önüne gelmemesi için Barışı isteyenlere karşı savaşı dayatmaktadırlar. Savaşı kendi halkına karşı yapmakta, kendine muhalefet olan bütün kesimleri düşman ilan etmektedirler. Diktatörlüğe gidişi engelleyen muhalefete savaş açmıştır. Ama Türkiye halkı ve demokrasi güçleri olarak, demokratik yollardan hukuku işleterek demokrasi güçlerine yapılan bu katliamların hesabını soracağız.

AKP şunu iyi bilsin ki halkımız ve demokrasi güçleri onları da diğer partiler gibi tarihin çöplüğüne atacaktır. Bölgemizdeki savaşı bize dayatanlara bütün halkımız birleşerek cevap verecektir. İhanet içinde olanlar, para için halkını satanlar halkımızın içinde dolaşamayacaktır. Barışta ısrar edeceğiz. Demokraside ısrar edeceğiz. Özgürlüklerde ısrar edeceğiz. Eşit haklarda ısrar edeceğiz. Savaş isteyenleri barışla yeneceğiz. Türkiye halkları, Türkiye demokrasi güçleri kazanacaktır. Ankara katliamını lanetliyoruz. Yaptıranlara ne söylesek azdır. Barış ve demokrasi şehitleri önünde saygıyla eğiliyoruz. Onların ideallerini, barış, demokrasi, özgürlük eşitlik bayrağını Türkiye’nin her yerinde zafere götüreceğimizi belirtiriz."

Partililer alkışlı protestonun ardından sessizce dağıldı.