Ankara’daki bombalı terör saldırısında eşiyle birlikte hayatını kaybeden Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Gülhan Elmascan için görev yaptığı Celalettin Sayhan İlkokulu önünde anma töreni düzenlendi. DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabip Odası üyelerinin katıldığı törende, Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz ve sendika üyeleri Gülhan Elmascan'ın okuldaki odasına karanfil ve posterini bıraktı. Bu sırada Elmascan'ın meslektaşları duygusal anlar yaşadı.

Ölen vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduğu programda kurumlar adına konuşan Eğitim–Sen Adana Şube Kadın Sekreteri Şükran Yeşil, Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın 9 ay önce, “Biz siyasiler ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz, tavrımızı ortaya koymak zorundayız. Çünkü hak size oylarını verirken, 'benim can güvenliğimizi, mal güvenliğimi sağlayacaksınız.” dediğini hatırlattı. Yeşil, şöyle devam etti: “Şimdi bizler bu sözlerin sahibi Cumhurbaşkanı ve AKP hükümetine sesleniyoruz: Başkentin orta yerinde on binlerce insanın toplanacağı haftalar öncesi bilinen Ankara Gar'ında ard arda patlatılan iki bombanın sorumlusu kimdir? Bizler biliyoruz ki bu katliamın failleri; 7 Haziran seçimlerinde 400 vekil olarak tek başına iktidar olmayı başaramayan, ardından Suruç'ta, Cizre'de, Diyarbakır'da artarda katliamlarla ülkeyi kan gölüne çevirip, yaşanan ölümler üzerinden oy arttırma hesabında olanlardır. Bizler biliyoruz ki; bu katliamın failleri şiddetle, baskıyla, sokağa çıkma yasaklarıyla oluşturdukları korku atmosferinde kendilerini kurtarma çabasında olanlardır.”

‘İnadına barış, inadına özgürlük’ ‘Barış şehitleri ölümsüzdür’ ‘Katiller halka hesap verecek’ şeklinde sloganların atıldığı merasimde Gülhan Elmascan ile Ankara’daki barış mitingine giden öğretmen arkadaşları da konuştu. Aynı okulda görev yapan mesai arkadaşlarından Ülkügül Gülşen, “Gülhan, kocaman gülerdi, kocaman... Şu koridorda unu görünce derdim ki, 'Gülhan seni görmesem, senin gülüşünü görmesem çekilmez bu dünya' derdim. Nasıl çekeceğim ben bu dünyayı, şimdi. Gülhan halattı, soldurdular onu, getiremedik. Ben şimdi yaşadığım her an ve nefesten utanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Öğretmen Herdem Köse ise kesinlikle yılmayacakların belirterek, “Kesinlikle bu alanlardan geri çekilmeyeceğiz. Kadınlar bu ülkeye barışı getirecek, getirmek zorundayız.” dedi. Gülhan öğretmenin başka bir arkadaşı ise, “Üç gündür ben ve bebeklerim uykusuzuz. Senin umudunu ve birçok insanın umudunu yarım bırakanlara nalet olsun. Seni çok seviyoruz. Bütün arkadaşların senin yolunda yürüyecek, için rahat olsun.” deyip, gökyüzüne balon bıraktı.