Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kızılay Meydanı'nda yaşanan patlama sonrası güvenlik zirvesini toplayacak.  
 
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, Kızılay Meydanı Güvenpark'ta yaşanan patlama sonrası Çankaya Köşkü'nde ilgili bakanların katılımıyla güvenlik zirvesini toplayacağı öğrenildi.
 
NUMUNE HASTANESİ YARALILARIN İSMİNİ AÇIKLADI
 
Ankara Kızılay'da bombalı araç ile düzenlenen terör saldırısı sonucu Ankara Valiliği'nin yaptığı açıklamaya göre biri polis, 27 kişi öldü, 75 kişi yaralandı.
 
Ankara Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınan 34 yaralının listesi ise şöyle;

 
 
ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
 
Ankara Valiliği "13.03.2016 Pazar günü saat 18.45 sıralarında Kızılay Güven Parkta bir aracın patlatılması  sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 23, hastaneye götürülürken 4 olmak üzere toplam 27 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan yaklaşık 75 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz"
 
SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
 
Sağlık Bakanlığı Kızılay'da meydana gelen patlamanın  ardından Ankara'da yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacı  bulunmadığını duyurdu. 
 
 Türk Kızılayı da Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak kan  stoklarının yeterli olduğunu bildirdi.
 
Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı yetkilileri Ankara'da meydana gelen  patlama sonrası kan stoklarının yeterli olduğunu kaydetti.
 
RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ
 
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nca (RTÜK) Başkent Ankara’da teröristlerin ilk belirlemelere göre bombalı araçla gerçekleştirdiği ve 27 kişinin hayatını kaybetmesine, 75 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildi. RTÜK’ten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:
 
"6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 7 nci maddesinde ’Milli Güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda’ geçici yayın yasağı getirilebileceği öngörülmektedir. 13 Mart 2016 tarihinde Ankara’da meydana gelen patlamanın da anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili olarak Başbakanlığın 13.03.2016 tarih ve 00915 sayılı yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür. Anılan patlamaya ilişkin olarak yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun’da ve diğer Kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyulması gerekmektedir. Bu çerçevede, yayın yasağının kapsamı; patlamaya/olaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir."

Şu ana kadar hayatını kaybeden vatandaşlarımızın isimleriyle ilgili bilgi gelmedi. Geldiği anda buradan yayınlayacağız. İnşallah hayatını kaybedenlerin sayısında artma olmaz.