Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapanan acil servisi bugün de hastalarına hizmet vermedi. Kapıya kadar gelip kapının kapalı olduğunu gören bir hasta yaşanan duruma tepki göstererek, "Acil 'kapalı' diyor bir de 'nereye gidersen git' diyor. Yürü abi Numune’ye gideceğiz çare yok. Böyle bir saçmalık mı olur ya?” dedi.

Doktorlarının olmamasından dolayı kapandığı iddia edilen Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi daha hizmete açılmadı. İddiaya göre, doktorlarından bir kısmının istifa etmesinden geri kalanın da izne ayrılmasından sonra acil servis kapatılmıştı. Hastanenin yönetimi mevcut çalışan personeline kapanan acil serviste nöbet yazarak açığı kapatmaya çalıştığı belirtildi.

Hastane çalışanları ise kendilerine verilen nöbet yerlerinin alanlarıyla ilgili olmadığını belirterek, hastane yönetiminden yeni doktor ve yaşanan yoğunluğu azaltmak için ise asistan isteyerek bulunan çözüme tepki gösterdi. Acil servis çalışanları ve uzman doktorlar kendilerine destek veren sendika yöneticileriyle birlikte Başhekimliğe başvurarak yaşanan krize çözüm bulunmasını istedi.

'ACİL DİYOR KAPALI, DİYOR BİR DE NEREYE GİDERSEN GİT DİYOR'

Acil servise ise hastalar gelmeye devam ediyor ancak servisin kapalı olduğunu görünce dönmek zorunda kalıyor. Kapıya kadar gelip acil kapısının kapalı olduğunu gören bir vatandaş, "Acil 'kapalı' diyor bir de 'nereye gidersen git' diyor. Yürü abi Numune’ye gideceğiz çare yok. Böyle bir saçmalık mı olur ya?” diye tepki gösterdi.

'ACİL SERVİS ÇALIŞANI OLARAK GÜVENLİĞİMİZ YOK'

Hastanenin acil servis çalışanlarından İbrahim Gürol, serviste can güvenliklerinin olmadığını belirtti. Gürol, şunları kaydetti: "Acil servis çalışanı olarak güvenliğimiz yok. Birkaç olayda silahlı çatışma falan gördük. Çatışmanın ortasında kaldık. Taşeron olarak çalışıyoruz zaten. 980 lira maaş alıyoruz zaten. Şu an taşeron olarak acil serviste mağduruz. Hastalarla biz kendimiz muhatap oluyoruz ve içerisi direkmen açık. Burası çok iyi bir semt değil. Gece saat 12.00 dan sabah saat 05.00’a kadar burası Teksas. Madde kullanıcılar geliyor adam direk silahı çekiyor. Çok arkadaşımız mağdur durumda kaldı. Çözüm olarak huzurlu çalışmıyoruz, can güvenliğimiz yok. Yani yarın öbür gün arkadaşlarımızdan birisine bir şey olursa vebalini çekerler. Hepimiz genç insanlarız yarın öbür gün evlenmeye kalkışsak 980 lira maaş alıyoruz deyip kız istemeye gidemiyoruz. O kadar mağdur durumdayız. Biz ikimizde bekar insanlarız gidemiyoruz kız istemeye. 30 yaşımdayım evde kaldık.”

Diğer bir çalışan Özkan Bozkurt ise çalışanların kelle koltukta yaşadıklarını belirtti. Bozkurt, "Yani inanın burada doktor olsun hemşire olsun güvenlik olsun herkes kelle koltukta yaşıyor. Burası 24 saat kayıt altına alınsa ve gerekli mercidekiler izlese gerçekten kendileri de anlar ki 24 saat boyunca hastanede neler oluyor. Bunlar gözükmeyen şeyler ama inanın taşeron firması olarak çok sıkıntılıyız." ifadelerine yer verdi.