Ankara Kalesi’ne çıkan bir vatandaş, iddiaya göre başının dönmesi sonucu dengesini kaybedip uçurumdan aşağıya düştü. Yaklaşık 50 metreden düşen yaralı şahıs, itfaiye ekiplerinin yardımıyla bulunduğu yerden ambulansa taşındı.

Olay, dün saat 18.45 sıralarında, Ankara Kalesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, bayan arkadaşıyla Ankara Kalesi’ne manzara seyretmeye çıkan Levent Tuzcu (25), başının dönmesi sonucu dengesini kaybedip uçurumdan aşağıya düştü. Yaklaşık 50 metrelik yükseklikten düşen Tuzcu'nun uçurumun yüksek bir kısmında bulunan ağaç dalına takıldığı ve daha aşağıya düşmekten kurtulduğu öğrenildi.

Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve ambulans ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler şahsı bulunduğu yerden dikkatli bir şekilde çıkarmak için çalışma başlattı. Sedyeyle ipe bağlanan Levent Tuzcu, uçurumdan çıkarılarak ambulansa taşındı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Tuzcu, Numune Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tuzcu’nun yanında bulunan bayan şahıs ise ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Şahsın durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.