Ankara'nın Altındağ ilçesinin Battalgazi mahallesinde önceki gün akşam saatlerinde iki gencin Suriyeliler tarafından bıçaklandığı yönündeki haberlerin ardından gerilim yeniden yükseldi.

İlçeye bağlı Önder mahallesinde bir grubun Suriyelilere ait ev ve iş yerlerini taşladığı görüldü.

Olayların büyümesi üzerine bölgeye çevik kuvvet polislerin sevk edildi.

Yahya Kemal Caddesi'nde yaşanan büyük gösteriler, polisin müdahalesi ile son buldu. Polis birimlerinin, caddenin giriş ve çıkışında barikat kurduğu ve kimlik kontrolü uyguladığı bildirildi.

EMİRHAN YALÇIN'IN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Ankara'nın Altındağ ilçesinde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Emirhan Yalçın'ın (18) cenazesi toprağa verildi.

Yalçın için Çubuk ilçesindeki Fatih Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına Yalçın'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Ankara Valisi Vasip Şahin, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Emirhan Yalçın'ın cenazesi, namazın ardından Çubuk Belediyesi Paşa Mezarlığı'nda defnedildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin, halk arasında endişe, korku ve paniğe yol açan haber ve sosyal medya sitelerindeki paylaşımlarla ilgili de Türk Ceza Kanununun 213. maddesi gereğince ayrı bir soruşturma başlatıldı.

Olay bütün yönleriyle araştırıldığı, her iki soruşturmanın da titizlikle sürdürüldüğü kaydedildi.