Polatlı Belediyesi Bilim Merkezi ve Uluğbey Gökevi, geniş katılımlı törenle açıldı. İçerisinde bulunan deney setleri ve Gökevi’yle ilk ve ortaokul öğrencilerinin başarılarına büyük katkı sunan Bilim Merkezi ve Uluğbey Gökevi, belediyenin katkıları sonucu hizmete sunuldu.

Fiili olarak hizmete girdiği kısa sürede binlerce öğrencinin ilgi odağı olan merkezin açılışında konuşan Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, "Bu tesis Ankara’nın en büyük Bilim Merkezi olma özelliğini taşımaktadır. Ankara’da hem bilim merkezi hem de gök evi olan, ikisini bir arada barındıran başka bir proje yoktur. Projenin hazırlanmasında, hizmete girmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Yıldızkaya, "Proje, çocuklarımızın bilimin gizemli dünyasıyla tanışmasına vesile olacak ciddi bir çalışmadır. Öğrencilerimiz bu merkezde derslerde gördüklerini, pratik olarak uygulama şansı bulmaktadır. Geçen yıl 29 Ekim’den bu güne 5 bin 500’den fazla insan merkezi gezdi, yaz aylarıyla birlikte merkezi 10 binlerce insan gezecektir." diye konuştu.

Ankara’nın en büyük Bilim Merkezi ve Uluğ Bey Gökevi’nde 70’e yakın deney seti, 36 kişilik planetaryum bulunuyor.

Açılış törenine, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Belediye Başkan Yardımcıları Bahri Yazman, Muhsin Akdeniz, MHP İlçe Başkanı Gürsel Bilgiç, Belediye Meclisi üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, oda dernek başkanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.