Tuzla’da, çalıştıkları fabrikadan ücretlerini alamadıklarını ileri süren bir grup, fabrika önünde eylem yaptı. Eylemde işçilerle polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Polisin tavrına tepki gösteren bir işçi gözaltına alındı.

Organize Deri Sanayi içerisinde bulunan bir fabrikanın işçileri, ücretlerini alamadıkları, fabrika sahibinin kendilerinden habersiz malları kaçırmaya çalıştığı gerekçesiyle eylem yaptı. Fabrika önünde toplanan ve oturan grupla güvenlik amacıyla olay yerine çağırılan polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Bir işçi polisin tavrına tepki gösterince gözaltına alındı. Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amiri, işçinin kendine hakaret ettiğini iddia etti. Polis merkezine götürülen işçinin buradan serbest bırakıldığı öğrenildi. Bu arada, fabrikada yaşanan tartışmalar sırasında fabrika sahibinin bir kadın işçiyi darp etmeye çalıştığı görüldü.

Alacakları için patronla görüştüklerini ancak kendilerine pazartesi gününe söz verdiğini anlatan işçiler, bugün sabah saatlerinde fabrika sahiplerinin fabrikadaki makineleri taşımaya çalıştığını söyledi. Bir işçinin fabrikada unuttuğu cüzdanını almak için geldiğinde durumun ortaya çıktığını belirten işçiler, çoğu kişinin milyarlarca alacağı olduğunu kaydetti.