Kamu-Sen’e bağlı Türk Ulaşım Sendikası üyeleri, Iğdır ve Dağlıca’daki saldırıları protesto etmek amacıyla Ankara Tren Garı önünde eylem yaptı.

Kamu-Sen’e bağlı Türk Ulaşım Sendikası üyeleri, terör örgütü PKK'nın Iğdır ve Dağlıca bölgesinde gerçekleştirdiği saldırıyı protesto etti. Ankara Tren Garı’nda toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla 'Hükümet uyuma şehidine sahip çık' ve 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde sloganlar attı.

Kamu-Sen’e bağlı Türk Ulaşım Sendikası Genel Başkanı Şerafeddin Deniz’in yaptığı basın açıklamasında, Türkiye Kamu-Sen’in ve Türkiye’deki bir çok sivil toplum kuruluşunun ısrarla ‘çözülme süreci’ olarak nitelendirdiği bu süreci, siyasi iktidarın, elindeki silahı bırakmayan Türkiye’yi bölme hayallerinden asla vazgeçmeyen terör örgütünün insafına terk edildiğini söyledi. 30 Temmuz 2015 tarihinden itibaren, yük ve yolcu trenlerine 6 ayrı bombalı ve mayınlı saldırı düzenlendiğini belirten Deniz, bu saldırılar sonucunda Kars’ta yol personeli olan Necdet İnanç’ın şehit edildiğini 10’dan fazla demiryolu çalışanı ve vatandaşın ise yaralandığının altını çizdi. Deniz, şöyle devam etti: “Demiryolcular olarak tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda 7 düvele karşı, Anadolu’nun vatanlaştırılmasında üzerimize düşeni eksiksiz ve canımız pahasına yerine getirdiğimiz gibi bugünde emellerine ulaşamayan dış güçlerin, yerli işbirlikçileri vasıtası ile yapmaya çalıştıklarını karşısında canımız pahasına durup bu ülkeyi böldürtmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz.’’

Basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.