Ankara Valiliği, il sınırları dâhilinde vatandaşların Ramazan Bayramını huzur ve güven içerisinde idrak etmesi amacıyla 15-20 Temmuz tarihleri arasında aldığı tedbirleri açıkladı.

Buna göre; İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından; havaalanı, gar ve terminallerde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve devlet karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ve asayiş ekiplerinin sayılarının artırılmasıyla vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmesi sağlanacak.

Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlıkları tarafından özellikle alışveriş ve eğlence mekânları ile diğer umuma açık alanlar zabıta ekipleri marifetiyle etkin bir şekilde denetlenecek.
Belediyeler; itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekipleri bayram süresince her an göreve hazır halde vatandaşların müracaatlarına ilişkin hizmet verecekler. Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler de planlandı.

Sağlık, nöbetçi eczane ve haberleşme ile elektrik hizmetleri için gerekli hazırlıklarla ilgili birim sorumluları tarafından da planlamaların devam ettiği belirtildi.