Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün 11 Mayıs tarihinde berberlerin ve kuafiröerlin açılacağını duyurdular. Erdoğan'ın açıklamasının ardından sosyal medyada bir açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş berber ve kuaförlerin ücretsiz olarak dezenfekte edileceğini duyurdu. Mansur Yavaç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

11 Mayıs’tan itibaren dükkanlarını açabilecek olan berber ve kuaför kardeşlerim; Çok zor günler geçirdiniz. Size desteğimizi bundan sonra da sürdüreceğiz. İsteyenlerin dükkanlarını dezenfekte edecek, hijyen seti hediye edeceğiz.

Mansur Yavaş'ın ardından bir açıklama da İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'ten geldi. Başkan Fatma Kaplan Hürriyet sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“11 Mayıs’tan itibaren dükkanlarını açabilecek olan berber ve kuaför kardeşlerim; Çok zor günler geçirdiniz. Size desteğimizi bundan sonra da sürdüreceğiz. İsteyenlerin dükkanlarını ücretsiz olarak ilaçlayıp dezenfekte edeceğiz” 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'ınberber ve kuaförlerin dezenfekte edilmesi için bir çalışma yapıp yapmayacakları merak konusu.