Ankara’da etkili sağanak yağış sonrası bir apartmana yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonrası yaşlı bir kadın korkudan balkondan atlamasıyla
2 kişi de izdihamdan yaralandı.

Olay akşam saat 22.00 sıralarında Altındağ ilçesi Gürpınar Mahallesi Doğu Caddesi’nde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Etkili olan sağanak yağışta bir apartmanın çatı katında bulunan trafoya yıldırım düştü.

Yıldırım düşmesi üzerine apartman sakinleri kendilerini dışarı atmaya çalıştı. O esnada yaşlı bir kadın da panik haliyle kendini evinin balkonundan dışarı attı. Yaşlı kadın düşmenin etkisiyle yaralandı. Durumun haber verilmesi üzerine elektriklerin kesildiği apartmana ambulans, polis ve itfaiye erleri sevk edildi. Bu esnada durumu haber alan apartman sakinlerinin yakınları ve komşuları yardımlarına koştu. Olayın meydana geldiği sokakta biranda büyük bir kalabalık toplanırken olay yerine gelen polis ekipleri çarpmanın etkisiyle kopan elektrik telinin etrafında güvenlik önlemi aldı.

Ekipler bölgeye şerit çekip vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. İtfaiye ekipleri yıldırımın çarptığı trafoda oluşan yangını yaptıkları kısa süreli müdahaleyle söndürdü. Olay sonrası yaşlı bir kadın balkondan atlayarak yaralanırken, 2 kişi panik haliyle yaşanan izdihamdan yaralandı.