Ankara’da buzlanan yolda kayan bir aracın metrelerce yükseklikteki bayıra uçup takla atması sonucu 2 kişi yaralandı.

Kaza, Tuzluçayır 603 Sokak üzerinde, dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Metin Ercan yönetimindeki 06 FVK 93 plakalı araç, yokuş yukarı çıkamadı ve geri geri kayarak bayırdan aşağı uçtu. Sürücü Metin Ercan kazadan yara almadan kurtuldu. Yanındaki iki yolcu ise yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Aracın sürücüsü Metin Ercan, "Araba kaydı burada. Yukarı doğru rampadan çıkıyordum. Daha sonra gitmediğini fark ettim. Geri geri bıraktım arabayı. Böyle kaldı araba. Ondan sonra da aşağıya doğru böyle frenler tutmadı ve kaydı aşağıya. Biz içeride 3 kişiydik. Diğer yaralılar da hastanelerdeler durumları iyiler” dedi.

"NE BİR KÜREME NE DE TUZLAMA YAPILIYOR"

Olay yerinde bulunan vatandaşlardan Cafer Tuncer ise, "Buranın talihsiz durumu, bu sokağı bir türlü düzeltmiyorlar. Ne bir küreme geliyor, ne bir tuzlama yapıyorlar ne de herhangi bir şey yapıyorlar. Muhtara telefon ediyoruz o da arıyor,’ ekipleri gönderdik’ diyorlar. Hâlbuki ne bir gönderme ne de başka bir şey. Tuzluçayır’ın böyle tuzlanacak ve kürenecek 6 tane sokak var. Bu 6 sokağa bir kere bile gelmiyorlar. Halbuki mesafeler ne kadar 60 metre. 60 metre küreme yapacaklar ama maalesef yok. Ben 10 yıldır burada oturuyorum daha buraya ne doğru düzgün ne tuz atmışlar ne de küremişler. Böyle bir talihsizlik” şeklinde konuştu. Araç, düştüğü yerden çekici ile çıkarıldı. Polis ekipleri de kazayla ilgili inceleme başlattı.