Türkiye genelinde yapılan operasyon ve operasyonlar sonrası yapılan eylemlerde gözaltına alınan 30 kişi Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’nda (Eğitim-Sen) gözaltına alınan 11 yaralı da ambulanslarla adliyeye getirildi. Adliye önünde gözaltıları protesto eden gruba ise polis müdahale etti.

Şanlıurfa Suruç’ta gerçekleştirilen bombalı saldırıyı protesto etmek amacıyla dün Ankara’da yapılan gösteriye polis müdahale etmişti. Müdahale sonrası gözaltına alınan 13 kişi bu sabah saatlerinde Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.

Kobani’de IŞİD’e karşı PYD saflarında savaşmış ve yaralanmış kişilerin olduğu ve dün Eğitim-Sen’e yapılan baskın sonrası gözaltına alınan 17 kişi de bugün adliyeye getirildi. Adliyeye sevk edilen 17 kişiden 11’inin yaralı olduğu görüldü. Yaralılardan 2’si ambulans ile, 9’u polis otobüsü ile adliyeye getirildi. Yaralılardan bazılarının koltuk değneği kullanmaya devam ettiği görüldü.

Dün Eğitim-Sen’e yapılan baskın ve gözaltılarla ilgili adliye önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Grup adliye önünde basın açıklaması yaparken slogan atılması üzerine polis müdahalede bulundu. Polis ve basın açıklaması yapmak isteyen grup arasında kısa süreli arbede yalandı. Polis, güvenlik nedeni ile kamu binaları önünde basın açıklamasına izin vermeyeceklerini söyledi. Polisin gösterdiği yerde açıklama yapmak istemeyen grubun adliye yakınında bekleyişi devam ediyor.

Ankara’da yapılan operasyon sonrası gözaltına alınan ve İŞİD üyesi oldukları iddia edilen şüpheliler ise Ankara Batı Adliye’ne sevk edildiği öğrenildi.