Başkent’te etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Yokuş aşağı inen bir servis aracı yan yatarken, buzlu yoldan çıkamayan askeri araç park halindeki otomobillere çarparak durabildi.

İl genelinde etkili olan kar yağışı gün boyunca yağmaya devam etti. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde sürücüler zor anlar yaşadı. Kuzey Çevre Yolu’nda yoğun kar yağışından ilerleyemeyen TIR şoförleri geri dönmek zorunda kaldı. Buzlu yolda kayan bir otomobil, iki kaldırım arasına sıkıştı. Sıkışan araç bulunduğu yerden basın mensuplarının yardımıyla çıkarıldı.

ASKERİ ARAÇ PARK HALİNDEKİ ARAÇLARA ÇARPARAK DURDU

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Çankaya ilçesi Dikmen semtinde yokuş aşağı inmeye çalışan bir servis şoförü aracın hâkimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç yol kenarındaki taşlara çarpıp, yan yattı. Sürücü kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Çankaya’da meydana gelen diğer bir kazada ise askeri servis aracı buzlu yolda yokuş yukarı çıkmak istedi. Ancak, araç buzlu yolu çıkamayıp, geri doğru kaymaya başladı. Kontrolden çıkan askeri araç park halindeki otomobillere çarparak durabildi. Yol kenarındaki 4 araçta maddi hasar meydana gelirken, aynı yoldan çıkmaya çalışan başka bir araç da askeri araca çarparak durdu. Yaralananın olmadığı kazaya karışan bir sürücü, buzlu yoldan çıkamayıp askeri araca çarptığını anlattı.