Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine inşa edilen Ankapark’ın tanıtımı için Çiftlik Kavşağı’na önce transformers robot, ardından da dinozor heykeli dikilmişti. O robotlardan bazıları Ankara’nın en büyük alışveriş merkezlerinden birinin önüne dikildi.

Ankara Büyükşehir Belediye’nin yapımı devam eden Ankapark’ın tanıtımı için şehrin çeşitli yerlerine koyduğu robot ve dinozorlardan bazıları Akköprü metro istasyonunun hemen çıkışına dikildi. Devasa boyutlarıyla dikkat çeken robot heykeller, vatandaşların da ilgisini çekiyor. “Bir gün bu robotlar Ankara’yı işgal edecek.” diye espri yapan vatandaşlar, robotların fotoğrafını da çekmeyi ihmal etmedi.

Ankapark için iki ihaleyle alınan dinozorlara toplamda, 8 milyon 664 bin 992 lira ödeme yapıldığına dair bir belgenin ortaya çıkmasının ardından dinozorlardan daha pahalı olduğu iddia edilen trafsformerslar için ne kadar para harcandığı merak konusu oldu. Ankapark’a bugüne kadar harcanan 783 milyon lirayla, metroları bitmediği için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın devreye girdiği Ankara’ya 10 kilometrelik yeni metro yapılabilirdi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, söz konusu yatırımın israf olduğu ve AOÇ arazilerinin de talan edildiği gerekçesiyle, dava açarak yürütmeyi durdurma kararı aldırmıştı.