Başkentte, orta refüjü aşıp karşı şeride geçen sebze yüklü kamyon, bir taksiyi altına aldı. Kamyonu fark edip saniyeler öncesinde aracından atlayan taksici kazadan kurtulmayı başardı. Taksinin hurdaya, anayolun ise savaş alanına döndüğü kazada kamyon şoförü ise ağır yaralı halde hastaneye kaldırıldı.

Kaza, saat 05.30 sıralarında Mevlana Bulvarı, Beşevler köprülü kavşağının altında yaşandı. Toptancı Hali’ne sebze taşıyan 33 ASV 13 plakalı kamyon, alt geçide girdiği sırada kontrolden çıktı. Orta refüje çıkan ve bariyerleri yerinden söken kamyon karşı şeride geçti. O sırada Gölbaşı istikametine seyreden 06 T 1857 plakalı taksinin şoförü kamyonun üzerine geldiğini fark etti. Kamyondan kaçamayacağını anlayan taksici aracından atladı. Taksiyi altına alan kamyon güçlükle durabildi. Taksinin şoförü kazanın şokuyla olay yerinden uzaklaşırken kamyonun şoförü ise yaralandı. Kamyonun kasasındaki sebzelerin etrafa dağılmasıyla yol iki taraflı trafiğe kapandı.

Vatandaşların ihbarıyla olay yerine itfaiye, ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Yolun kenarında yarı baygın yatan ve ilk tedavisi olay yerinde yapılan kamyon şoförü ambulansla en yakın hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ve polis ekipleri ise kaza yerinde inceleme yaptı. Kazayı gören diğer sürücüler geri dönerek köprüden çıkmaya çalıştı. Kamyondan sızan yağ yolu kapladı. Yol, belediye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda trafiğe açıldı. Olay yerinden uzaklaşan taksi şoförüne ise ekipler ulaşamadı.

Görgü tanığı, kamyonun alt geçide girmesinden sonra siyah bir toz bulutunun oluştuğunu ifade ederek;’’ Kamyon karşı şeride geçmiş, ben önce tavana çarptı zannettim. Karşı yönden gelen taksiyi altına aldı. O sırada diğer yöne giden birisi vardı. Taksiciymiş. Geçmiş olsun dedim ona. Kamyonun üzerine geldiğini görünce atlayıp kurtulmuş. Kamyon şoförü ise yaralıydı’’ diye konuştu. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.