Başkent’te, anayol üzerindeki lastik dükkanında çıkan yangın, 500 metre ilerisindeki itfaiye daire başkanlığından gelen ekipler tarafından kısa sürede söndürüldü.

Olay, saat 04.00 sıralarında İskitler, Turgut Özal bulvarı üzeri, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın yaklaşık 500 metre ilerisindeki lastik dükkanında yaşandı. İşyerinin içinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Lastiklerin de alev almasıyla yangın büyüdü. İşyerinden çıkan yoğun duman etrafı kapladı.

Vatandaşların ihbarıyla olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ekipler yangına hem yerden hem de şnorkel vasıtasıyla çatıdan köpüklü suyla müdahale etti. İtfaiye erleri demir kesme makasıyla dükkanın kepenklerini kesti. Su takviyesi yapılan araçlarla yangına aralıksız müdahale edildi. Bitişiğinde çok sayıda işyerinin bulunması nedeniyle ekipler işyerinin dört bir tarafında tedbir aldı. Polis ekipleri ise anayolu araç trafiğine kapattı.

Yarım saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alınan yangın bir süre daha yapılan çalışmayla tamamen söndürüldü. Ekipler dükkan içinde inceleme yaptı.

Öte yandan, işyerinde çalıştığı tahmin edilen bir kişinin, itfaiye erlerinin demir keseme makasıyla açtığı yerden içeriye girmesini ekipler önledi. İşyerinde büyük çapta maddi zarar oluşurken yangının çıkış sebebi ile ilgili incelemeler sürüyor.