Ankara’da dün EGO otobüsü faciası sonrası kaza noktasında toplanan eylemciler olayı protesto etti. Yapılan basın açıklamasında, "Dün burada 12 insanımızın ölümüne ve yaralanmasına sebep olan olayı bir kaza değil cinayet olarak görmemiz gerekir.” denildi.

Ankara Dikimevi'nde 12 kişinin ölümü, 12 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan otobüs kazasının ardından kazanın meydana geldiği noktada toplanan bir grup olayı protesto etti.

Sloganlar asan grup ellerinde de ‘Derhal yetkililer istifa etsin sorumlular yargılansın’ pankartını taşıdı. Daha sonra grup adına yapılan basın açıklamasında, "Dün burada 12 insanımızın ölümüne ve yaralanmasına sebep olan olayı bir kaza değil cinayet olarak görmemiz gerekir. Öncelikle ölenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralananlara da acil şifalar dileriz. Burada ölen vatandaşlarımız, tamamen tesadüfen, burada işleri olduğu için bulunmaktaydılar. Bunların yerinde içimizden birileri de olabilirdi. Bu cinayete sebep olanlar, bundan önceki olaylardan olduğu gibi ya kader diyecekler ya da fıtratında var diyecekler. Oysa bu olay bile açıkça göstermiştir ki verilen hizmet kar-zarar hesabı yapılarak verilmektedir. Bizler, Ankara halkı olarak özellikle Mamak halkı olarak 20 yıllık Melih Gökçek başkanlığından bıktık. Otobüslerde un çuvalı gibi taşınmaktayız. Kendisi bir sürü makam arabası varken başkanlarına zırhlı araçlar hediye ederken, 'Bunlar bizim çekirdek paramız' demişlerdir. Bizlere 25 otobüs verilmesi gereken yerlere 15 otobüs verilmektedir. Üstelik dünyanın en pahalı ulaşımı Ankara’dadır. Dünya’nın birçok yerinde yaşanan facialar sonrasında sorumluları derhal istifa etmektedir. Ülkemizde yaşanan onca katliamın sorumluları ise halka yalan söylemeye devam etmekte ve koltuklarını terk etmemek için direnmektedir.” ifadelerine yer verildi.