Ankara’da oy kullanma işlemleri saat 08.00 itibariyle başladı.

Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Balgat semtinde Kılıçali Paşa İlkokulu’nda vatandaşlar oylarını kullanmaya başladı. Vatandaşlar, oylarını kullanmak için sabahın erken saatlerinde oylarını kullanacakları okula geldi. Oyunu kullanan Nihat isimli bir vatandaş, “Halk olarak demokratik tercihlerimizi veriyoruz. Ülkemizde umarım daha iyi şeyler olur.” dedi.

Sabahın erken saatlerinde oy kullanmaya gelen bir çift ise duygularını şöyle aktardı: “Bugüne kadar memnun olmadığımız bir ortam yaşadık. İnşallah milletimize ve bütün dünyaya hayırlı olur. Sağlık ve barış diliyorum, birlik diliyorum. Yeni bir nefes istiyorum. 12 yıldır, bıktık biz bu partiden. Ülkemizin uçuruma gittiğini izliyoruz. Çok umutluyum. İnşallah Türk halkının bu son umudu, bu umudunu çok güzel kullanır. Yoksa çok yazık olur, bu ülkeye. Benim dedem 14 yıl savaşmış bu ülke bu kadar kolay harcanmamalı, çok kolay harcandı. O kadar üzgünüm o kadar heyecanlıyım ki anlatamam size.”

İLK KEZ OY KULLANAN VATANDAŞ, BAŞA GELEN KİŞİ MİLLETİMİZE DEĞER VEREN BİRİ OLUR

Oyunu kullanmak için sabahın erken saatlerinde gelen 18 yaşına yeni girmiş bir vatandaşlar duygularını şöyle aktardı: “Vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Başa gelen kişi milletimize değer veren biri olur. Halkımızı düşünen Başbakan olabilir. 18 yaşıma yeni girdim. İlk kez oy veriyorum. İlk düşüncelerim bunlar.”