Ankara’da Yüksel Caddesi’nde büyük çoğunluğu kadınlardan oluşan kalabalık Mersin’de katledilen Özgecan Aslan için eylem yaptı. ‘Kadın yaşam özgürlük, Yasta değil isyandayız’ sloganları atan eylemciler ellerinde Özgecan’ın resimlerini taşıdı.

Ziya Gökalp Caddesi’nden önce AK Parti İl Başkanlığı’na geçen grup burada Özgecan için sloganlar attı. Polisin binaya daha fazla yaklaşmalarına izin verilmeyecek yönündeki uyarısı üzerine, eylemciler binaya yakın bir noktada basın açıklaması yaptı. CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka’da eyleme destek verenler arasında bulundu.

Basın açıklaması öncesinde eylemciler açıklamayı bir aracın üstüne çıkıp yapmak isteyince aracın sahibiyle gruptakiler arasında kısa süreli bir tartışma çıktı. Daha sonra araç sahibinin eylem yapılan yerden uzaklaşmasıyla açıklama aracın üzerinde yapıldı. Yapılan basın açıklamasında, "AKP iktidarının 12 yıldır uyguladığı gerici, erkek egemen politikalara karşı ki bugün bunlar Özgecan’ın katilleridir. Özgecan’ın katilleri sadece bugün tutuklanan 3 kişi değildir. O 3 erkek değildir. Aynı zamanda kadınlara karşı, kadınlara yönelik şiddeti engellemeyen AKP iktidarıdır. Özgecan’ımızın ve katledilen bütün kadınların kanı yerde kalmayacak diye bugün şiddete karşı, erkek egemenliğini yıkmak için onların kanla nefretle kurduğu iktidarı bizler mücadelemizle yıkacağız. Bu yüzden bugün AKP’nin önündeyiz” denildi.

Basın açıklamasının ardından grup AK Parti İl Başkanlığı’ndan Yüksel Caddesi’ne kadar sloganlar atarak tekrar yürüyüşe geçti. Burada başka grupların da katılımıyla eylemcilerin sayısı kalabalıklaştı. Cadde üzerinde sloganlar atan eylemciler bir süre sonra sessizce dağıldı.