Ankara - Konya karayolunun Gölbaşı ilçe girişinde kontrolden çıkan tanker, bariyerleri parçalayıp bağlantı yoluna uçtu. Tanker şoförünün hafif yaralı olarak kurtulduğu kazanın sabah erken saatte olması, ilçede yaya ve araçların yoğun olarak kullandıkları bağlantı yolunun boş olması olası bir facianın önüne geçti.

Kaza, saat 06.00 sıralarında yaşandı. Konya istikametine seyreden sıvı madde yüklü tanker, sisin yoğun olduğu ilçe girişinde bilinmeyen bir sebepten dolayı kontrolden çıktı. Çarptığı bariyerleri parçalayan tanker, bağlantı yoluna uçtu. Yan yatan tanker, yeşillik alandaki ağaçları devirdikten sonra durabildi. Hafif yaralanan tanker şoförü araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı.

Olay yerine ambulans, itfaiye ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Trafik polisleri kaza yerinde ve karayolunda tedbir aldı. Yaralı sürücü ise olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sıvı maddenin içeriğini tespit edemeyen ekipler, tankerin etrafına kimseyi yaklaştırmadı. İtfaiye ekipleri ise herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tankerin üzerinde inceleme yaptı.

Bariyerlerin ve tankerin parçaları etrafa dağıldı. Tankerin kapaklarından sızan sıvı madde yola ve yeşillik alana yayıldı. Kazanın olduğu bölgede yoğun sis dikkat çekti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.