Ankara’da virajı alamayan iki araç kaza yaptı. Toplam 3 aracın karıştığı kazada 4 kişi ağır yaralandı. Bazı yaralılar sıkıştıkları yerden itfaiye yardımıyla kurtarıldı.

Olay saat 17.00 sıralarında İstanbul Yolu Batıkent dönüşündeki kavşak noktasında meydana geldi. İddiaya göre Kavşak noktasında dönüşe geçen 06 HP 111 ve 06 AJ 8076 plakalı araçlar henüz bilinmeyen bir sebeple biranda takla atmaya başladı.

Araçlardan önde olan 06 HP 111 plakalı araç, önce önünde seyir halinde olan Ercan Taşlı yönetimindeki 06 EVF 50 plakalı kırmızı araca çarptı ardından bariyeri aşıp yeşil alana düştü. Arkadan gelen 06 AJ 8076 plakalı araç ise yol kenarındaki bir ağaca çarpıp ağacı söktükten sonra başka bir ağaca da çarpıp durabildi.

Kaza sonrası durumun haber verilmesi üzerine olay yerine ambulans, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler araçlarda bulunan yaralıları kurtarmak için çalışma başlattı. Ağaca çarpıp duran 06 AJ 8076 plakalı otomobildeki sürücü durumu ağır olan Harun Altıntaş ve yolculardan Çağlayan Karataş ve ismi öğrenilemeyen başka bir şahıs bulundukları yerden kurtarılıp, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

06 HP 111 plakalı araçta bulunan Mehmet Altun Mutlu(24) ise ekiplerin bir süre devam eden kurtarma çalışmalarının ardından bulunduğu yerden kurtarıldı. Mutlu’ya olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından sedyeye alınıp vatandaşların da yardımıyla ambulansa taşında. Mutlu daha sonra hastaneye sevk edildi.

Olay sırasında 06 EVF 50 plakalı kırmızı otomobilde bulunan Necati Aykul olay anını şöyle anlattı: ”Ben giderken, beyaz araç hızlıydı, ters dönmüş vaziyette gördüm, arkadan vurmuş, biz dönüyorduk. Bir de baktım ki yan yatmış vaziyette gelip çarptı. Öbür tarafa savrulmuş. Bu arkadaki aracı da bilmiyorum. O mu vurdu yoksa birbirlerine mi vurdular bilmiyoruz. 3 yaralı bu araçta vardı, 1 yaralı da şunda vardı.“

Kaza sonrası kavşağın dönüş istikameti trafiğe kapatılırken, polis konuyla ilgili inceleme başlattı.