Gezi Parkı olayları sırasında yapılan operasyon sonrası gözaltına alınan ve tutuklanan 26 kişi hakkında 1,5 yıl sonra açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Ziraat Bankası ve EGO Genel Müdürlüğü davaya katılma talebinde bulundu.

Ankara’daki Gezi Parkı olayları sırasından 25 Haziran’da yapılan operasyon sonrası gözaltına alınan ve tutuklanan 26 kişinin basit yaralama, görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, mala zarar verme, silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütü propagandası yapmak suçundan yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı. Duruşmaya daha önce savunmaya vermeyen 3 sanık, müştekiler ve avukatlar katıldı.

Savunması alınan sanıklardan B.Ş, “Eylemler sırasında polise taş atmadım. Yüzümü kapatmadım. Yüzümü kapatsam burada olmazdım.” dedi. Sanıklardan E.A ise gazdan etkilenmemek için yüzünü kapattığını söyledi.

Eylemler sırasında zarar gören Ziraat Bankası’nın avukatı ise, bankada yaklaşık 150 bin TL’lik zarar oluştuğunu ve davaya katılmak istediklerini ifade etti. Davaya ayrıca EGO Genel Müdürlüğü de katılma talebinde bulundu. İfadesi alınan müşteki K.S ise, eylemler sırasında yapılan açıklamaları dinlediğini, polisin attığı gaz fişeğinden yaralandığını ileri sürdü. Eylemler sırasında şikayetçi olarak ifadesinin alındığını kaydeden K.S, şikayetçi olmadığını belirtti.

Avukatların taleplerini değerlendiren mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.