Ankara'da gerçekleştirilen katliam KESK bileşenleri öncülüğünde, HDP ve DBP il örgütleri tarafından düzenlenen yürüyüş ve oturma eylemi ile protesto edildi. Oturma eylemi sırasında çıkan gerginlikte kafasına taş isabet eden bir kişi yaralandı.

KESK Bitlis Şubesi önünde bir araya gelen grup, Bitlis Ulu Cami önüne kadar yürüyerek, burada basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Bitlis Dönem Sözcüsü Filiz Akılçağı, sivil katliamlara her geçen gün bir yenisini eklendiğini belirtti.

'ANKARA’NIN GÖBEĞİNDE PATLATILAN BU BOMBADAN MİT’İN BİLGİSİ OLMASIN...'

Yapılan saldırıları kınadıklarını belirten Akılçağı, “Saray ve AKP iktidarının söylemleri bu sonuçların ortaya çıkmasına sebebiyet vermiştir. Bu katliamların sebebi de bu zihniyettir. Kim bizi inandırabilir ki Ankara’nın en işlek yerinde patlatılan bu bombadan MİT’in bilgisi olmasın. Saray ve AKP hükümeti ölme ve öldürme siyaseti üzerinden Türkiye’yi istedikleri şekilde yönetebileceklerini düşünüyorlarsa 90’lı yıllardaki politikalarına baksınlar. Onlar başaramadı, kaybetti. Bu zihniyette kaybetti. Canımızdan can alabilirler ama amaç demokratik kitle örgütlerini zapturap altına almaksa bunu asla başaramayacaklardır. Bu vesile ile yapılan katliamı kınıyoruz.” diye konuştu.

'SURUÇ'UN FAİLLERİ BULUNSAYDI BU ALÇAKÇA KATLİAM OLMAYACAKTI'

HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat ise "Suruç'un failleri bulunsaydı bu alçakça katliam olmayacaktı. Katiller mutlaka hesap verecek." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından iki saatlik oturma eylemine geçildi.

Öte yandan, oturma eylemi devam ettiği sırada görevli polisler ile oturma eylemi gerçekleştiren grup arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik sonucunda kafasına taş isabet eden bir kişi hafif şekilde yaralandı.