Ankara'daki tren garı önünde meydana gelen patlama Aydın’da protesto edildi. HDP’nin düzenlediği yürüyüşe partililer katıldı. Hükümet aleyhine sloganların atıldığı protesto yürüyüşü, oturma eylemiyle sona erdi.

Ankara’da 86 kişinin hayatını kaybettiği, 186 vatandaşımızın da yaralandığı terör saldırısı Aydın’da protesto edildi. HDP İl Başkanlığı önünde başlayan yürüyüş, Atatürk Kent Meydanı’nda sona erdi. Burada toplanan partililer, hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine sloganlar attı. Ellerinde pankartlarla katliamı protesto eden grup adına konuşan HDP Aydın milletvekili adayı Doğan Erbaş, “Vahşi, alçakça saldırıyı kınıyor ve protesto ediyoruz. Saldırıda yaşamını yitirenlere Allah rahmet eylesin hepimizin başı sağ olsun diyorum. Bu saldırıyı 6,5 milyon oy alan partiye ötekileştiren, düşmanlaştıran anlayış yaptı. Bu saldırıyı yerli ve milli diyerek Türkiye halklarını birbirinden ayırmaya çalışan zihniyet yaptı. Bu saldırıyı yapanlar kendi iktidarını sürdürmek için onlarca genç ölüyü hiçe sayıp savaşta ısrar edenlerdir. Bu saldırıyı yapan AKP’dir, Erdoğan’dır devlettir, bunu çok iyi biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Atatürk Meydanı’nda toplanan grup, sloganların ardından bir süre oturma eylemi yaptı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş olaysız sona erdi. Eylemde bazı kadınların başörtülerine yazdıkları "Savaşın galibi yoktur herkes kaybeder" ve "Zafer kimin olursa olsun her kurşun gidip bir ananın yüreğini bulacak" yazıları dikkat çekti.