Ankara'da 86 kişinin ölümüne sebep olan patlama Beyoğlu’nda protesto edildi. Tünel’den Galatasaray Meydanı’na yürüyen birçok sendika, sivil toplum kuruluşu ve dernek patlamayı protesto etti.

Tünel’den Galatasaray Meydanı’na yürüyen grup, ‘Katil devlet hesap verecek', 'Devrim şehitleri ölümsüzdür’ şeklinde slogan atıp, ’Katilleri kınıyoruz faşist saldırı ve katliamlara karşı direneceğiz’ yazılı pankart taşıdı. Patlama, Galatasaray Lisesi önünde oturarak protesto edildikten sonra basın açıklamasına geçildi. Barış taleplerini ileten insanların içinde bomba patlatanların savaş ve kandan beslendikleri dikkat çekilen açıklamada, ‘’DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’un çağrısıyla Ankara’da düzenlenen barış mitingi öncesinde kalabalık içinde peş peşe patlatılan bombalar sonucunda onlarca yoldaşımız hayatını kaybetmiş, yüzlercesi yaralanmıştır. Barış talebinden rahatsız olan malum güçler yine harekete geçmiş tek hedefleri barış taleplerini haykırmak olan on binlerce insanın içinde bomba patlatarak savaş ve kandan beslendiklerini bir kez daha göstermişlerdir. Bugün Ankara’da yaşanan vahşi katliamın sorumlularını uzaklarda aramaya gerek yoktur. 7 Haziran seçimlerini sonrasında kışkırtıcı ve saldıran politikalarını sürdüren her ağızlarını açtıklarında akan kan ve ölümler üzerinden siyaset yaparak oy avcılığı yapanlar katliamın asil sorumlularıdır.’’ denildi.

HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün ise şunları söyledi: ‘’Bugün barışı büten emek güçleri, demokrasi güçleri, meslek örgütleri halkların kardeşliği için mücadele eden başta HDP olarak bizler ve tüm siyasi örgütler yan yana kol kola bir kez daha bu coğrafyada barış bizimdir barışı biz halklar büyüteceğiz demek için oradaydık. Ve saldırdılar. Tıpkı Suruç’ta gencecik yoldaşlarımıza Kobaniyi yeniden inşa etmek için barış elçilerimize saldırdıkları gibi. Biz bu katilleri tanıyoruz. Biz bu katillerin yöntemleriyle onları tanıyoruz.’’

Yapılan protestonun ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.