Ankara’da iki bombanın patlaması sonucu ölen 96 kişi arasında 11 de Malatya’dan giden insan bulunuyor. Malatyalı grup, yakınlarıyla vedalaşarak Ankara'ya yola çıkmıştı.

CHP üyesi Gülbahar Aydeniz, Gözde Aslan, Eren Akın, Mehmet Ali Kılıç, Umut Tan, Onur Tan, Kasım Otur, Canberk Bakır ve ismi öğrenilemeyen 3 kişi ile mitinge giden onlarca kişi Paşaköşkü Mahallesi’nde 9 Ekim akşamı toplanarak basın açıklaması yapmıştı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Şube Başkanı Tarık Kaya, “Savaşa dur demek için Ankara’da olacağız. Yüksek sesle barış diyeceğiz. Barışa inanıyoruz. İnadına barış diyoruz.” ifadelerini kullanmıştı. Daha sonra alkışlarla basın açıklamasını sonlandıran grup yakınlarıyla vedalaşarak otobüslere binip Ankara’ya doğru yola çıkmıştı. Hepsinin yüzü gülüyor, barışa katkı sunmayı umut ediyorlardı.

Ankara’ya ertesi sabah vardıklarında otogara giden grup, buradan Sıhhiye Meydanı’na doğru yürüdü. Burada gar önünde toplanan grup, yürüyüşün başlamasını bekliyordu. Tam da Malatyalı grubun da bulunduğu noktanın yakınında patlama oldu. Malatyalı gruptan 11 kişi yaşamını yitirdi, 9 kişi de yaralandı.