Ankara’da yaşanan terör saldırısı Sivas’ta kınandı. Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Ankara'da yapılması planlanan yapılacak barış mitinginin afişlerinin yer aldığı ve üzerinde ‘Katliamı lanetliyoruz, özgürlük ve barış kazanacak’ yazılı pankartla teröre tepki gösterdi.

Ankara Tren Garı yakınlarında meydana gelen ve son rakamlara göre 95 kişinin can verdiği terör saldırısı Sivas’ta yapılan eylemle lanetlendi. Sivas Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri Kent Meydanı'nda toplanarak menfur olayı kınadı. CHP, Cem Vakfı ve KESK’e bağlı sendika üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı protesto eyleminde açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Önder Doğan, yaşanan olayı anlattı. Doğan, şunları söyledi: “Özgürlük amaçlı toplantımız kana bulandı. Bizler Sivas’tan Türkiye’nin diğer illerinden demokrasi ve barış için oradaydık. Herhangi bir şiddet aracımız yoktu. Elinizde silahımız, molotof kokteylimiz, satırımız, taşımız ve bilyemiz yoktu. Ellerimizde çiçekler ve dillerimizde barış ve özgürlük şarkılarıyla Ankara’daydık. Ancak yürüyüş başlamadan kortej oluştuğu esnada tren garının önünde 2 büyük patlama meydana geldi ve patlamada yüzün üzerinde arkadaşımızı kaybettik. Şu an hala net bir sayıyı söylemek mümkün değil. 700’ün üzerinde arkadaşımız yaralandı. Ankara hastaneleri yetersiz halde. Hala tedavileri gerçekleştirilmeyenler var. Bizler de Emek ve Demokrasi güçleri olarak bu katliama tepki göstermek, bir daha bu tarz katliamların gerçekleşmemesi için alanlardayız.”

“BİZ BU BOMBALARI DAHA ÖNCEDEN TANIYORUZ”

Basın açıklamasında "Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ama isyanlardayız” diyen Önder Doğan, şöyle devam etti: "Türkiye’nin dört bir yanından gitmiştik, emek, demokrasi ve barış diyorduk. İşçilerin, mağdurların, mazlumların sesini dile getirmek için Ankara’daydık. Savaşa karşı barışı; baskı, şiddet ve zora karşı özgürlükleri ve demokrasiyi; yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini hep birlikte yükseltmek için Ankara’daydık. Türkülerimizle, halaylarımızla, pankartlarımızla, sloganlarımızla ve coşkuyla miting alanındaydık. Türkiye’nin göbeğinde Ankara garında binlerce polisin, devletin gözü önünde bombayı patlattılar. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Biz bu bombaları daha önceden tanıyoruz. 18 Mayıs’ta Adana ve Mersin’de, 5 Haziran’da Diyarbakır’da, 20 Temmuz’da Suruç’ta ki patlamalardan tanıyoruz. Aynı seriden olduğunu biliyoruz. Katilleri tanıyoruz.”

“Demokrasi mitingimizi kana bulayanlara sesleniyoruz” açıklamasını yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Doğan, “Bütün vahşetinize, şiddetinize, katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bizi korkutmaya yıldırmaya ve sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz; Korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. Döktüğünüz kanda boğulacaksınız.” ifadelerini kullandı.

ÖLENLERDEN BİRİ SİVASLI

Bu arada Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenlerden Ziya Saygın'ın yarın memleketi Sivas'ta toprağa verileceği öğrenildi. Saygın'ın cenazesi merkeze bağlı Düzova köyünde son yolculuğuna uğurlanacak.