Burdurlu Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün gözyaşı döken annesi Aysel Aktürk, Şehitlik istiyormuşsun. 'Şehit olacağım' diye gitmiş kuzum diyerek ağıt yaktı.

Siirt'te bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit düşen Burdurlu Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün baba evinde acı bekleyiş devam ediyor. Evin önüne taziye çadırı kurulurken mahalle sakinleri de buraya gelerek beklemeye başladı. Burdur merkez Mehmet Akif Ersoy mahallesindeki şehidin baba evine dev Türk bayrağı asıldı. Mahalle sakinleri de evlerine Türk bayrakları astı. Baba evinde ayrıca şehit için Mevlid-i Şerif ve Kura'n-ı Kerim okutuluyor.

Şehidin annesi Aysel Aktürk ise uzun süre gözyaşı dökerek ağıt yaktı. Burdur İl Jandarma Komuntalığı'ndan gelen kadın astsubayın sakinleştirmeye çalıştığı anne Aktürk, "Kuzum şehitlik istiyormuşsun ne yapalım. Yandı kuzum. 'Şehit olacağım' diye gitmiş kuzum. Çok mu istedin şehitlik olmasını kuzum? Kendinden evvel bayrağın geldi kuzum. Kuzum kokuların geldi. Kuzularını kime emanet ettin gittin kuzum? Selvi boylum, kaytan bıyıklım." diye uzun süre ağıt yaktı. Şehidin kızı Aysel Aktürk (15) ise kucağına aldığı Türk bayrağıyla sessizce evde bekledi.

Şehit Hakan Aktürk'ün babasının rahmetli olduğu, eşi Meftune Aktürk ile oğlu Ahmet Aktürk'ün ise Siirt'e gittiği, törenlere katıldıktan sonra cenaze ile birlikte Burdur'a geleceği öğrenildi.

Cenaze, ikinci namazının ardından düzenlenecek resmi törenin ardından Burdur Şehitliği'nde toprağa verilecek.