Son yıllarda özellikle gençler arasında kullanımı yaygınlaşan uyuşturucu, hayat karartmaya devam ediyor. Anne ve babasının ilgisizliğinden uyuşturucu batağına düştüğünü belirten K.L. isimli uyuşturucu bağımlısı, "Daha 5-6 yaşındayken anne ve babamın yanımda şiddetli tartışmalar yaptıklarını hatırlıyorum. Babam ailenin bütün yükünü sırtında taşıyordu, bütün gün eve ekmek getirebilmek için gündelik işleri takip ediyor, yorgun argın eve dönüyordu. Annem ise kendi açısından haklıydı, o da bütün gün evin işleri, çamaşır, bulaşık ve temizlik derken gündelik telaşın içerisinde yorgun düşüyordu. Olan bana ve dört kardeşime oluyordu." dedi.

Bir tamirci dükkanına babası tarafından 13 yaşında işe koyulduğunu belirten K.L. şunları ifade etti: "Artık ben de para kazanıyor, dolayısıyla evde söz sahibi olabiliyordum. Tamirhanede benimle birlikte çalışan bir arkadaşımın ilk sigara teklifini hatırlıyorum. Boğazım ne kadar da yanmıştı. Birkaç öksürüğün arkasından zorlansam da o sigarayı bitirmiştim. Artık sigara, kazandığım paranın önemli bir bölümünü ayırmam gereken önemli bir alışkanlığım olmuştu. Başka bir tamirhanede çalışan arkadaşlarla birlikte düzenlediğimiz madde partileri vardı. Bu iş için seçtiğimiz mekan ise mezarlıktı. Şimdi yaşadığım hayata bakıyorum da belki o yıllarda kendimize mekan olarak seçtiğimiz mezarlık şu an adım adım yaklaştığımız bir kötü sonu temsil ediyor. Esrar maddesine geçişim ise 16 yaşımda en sevdiğim arkadaşımdan sigara istediğimde 'Sana daha iyi bir sigara vereyim mi ?' diyerek bana uzattığı sarma şeklindeki sigarayla oldu. Artık kazandığım paranın büyük bir bölümü esrara gidiyordu. Esrar beni peşinden koşturan ve bir türlü yakalayamadığım bir madde haline gelmişti. İlgilendiğim kız beni hapa başlattı. Artık zihnimi toparlayamıyor, bazen nereye gideceğimi ve ne yapacağımı hatırlayamıyor, nefes alıp vermekte de güçlük çekiyordum. Kalbimde çarpıntılar ve vücudumda dermansızlık belirtileri baş göstermişti. Kullandığım maddeler yasa dışı olduğundan adeta yer altında yaşıyor, karanlık suratlı insanlarla görüşüyor, tanımadığım kişilerle kısa süreli ilişkiler yaşıyordum."

ARTIK HEPATİT B HASTASIYIM

Zamanla kazandığı paranın uyuşturucu madde almaya yetmediğini, bu sebeple hırsızlık yaptığını da belirten K.L., "Kazandığım para uyuşturucu giderlerime yetmemeye başlamıştı. Emekli olan babamdan zorla aldığım paralarla takviye yapmaya çalışıyordum. Bu arada, yine para bulmak amacıyla yaptığım hırsızlıklar da çabası. Birkaç defa yakalandım ve kısa süreli hapis hayatım oldu. Şimdi vücudum Hepatit B gibi ağır bir hastalığın pençesinde. Kurtulmak için çok gayret gösterdim. Şu an oldukça pahalı, sıkıntılı ve zor bir dönem olan tedavi sürecine devam ediyorum." diye konuştu.