Bursa’nın İznik ilçesinde, ortadan kaybolduktan 6 yıl sonra kemikleri evlerinin bahçesinde gömülü bulunan emlak zengini Emine ve Ahmet Refik Öner çiftinin cinayet şüphelisi oğulları Kenan Öner hakkında karar verildi.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde 9. kez hakim karşısına çıkan Kenan Öner, önceki duruşmalarda olduğu gibi cinayetler ile ilgili savunma yapmadı. Mahkeme heyetinin savunma yapacak mısın sorularını önceki duruşmalarda olduğu gibi ‘cezaevine ifadelerimi istiyorum, bir sonraki duruşmada savunmamı yapacağım’ cevabını veren Öner’in bu talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Duruşmaya kısa bir ara verdikten sonra dava hakkındaki karar açıklandı. Kenan Öner, annesi 80 yaşındaki Emine Öner ile babası 86 yaşındaki Ahmet Refik Öner’i planlayarak ve kasten öldürmek suçlarından ayrı ayrı iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.

Mahkemede söz alan Kenan Öner’in kız kardeşi Zeliha Bedel anne babasını öldüren ağabeyinin hak ettiği cezayı çekmesini isteyerek, "Onun da annem ve babam gibi gömülmesini istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti tarafından hazırlanan iddianamede Kenan Öner'in cinayetleri günlüklerine yazdığı ve cesetlerin yerini gösteren krokinin bu günlüklerin arasında çıktığı yer almıştı.