İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ebru Tunçgenç ile oğlu Mütercim Tercümanlık Bölümü 1. sınıf öğrencisi Berk Tunçgenç, lisans eğitimlerini tamamlamak ve geleceklerine adım atmak için çalışıyor.

Anne Tunçgenç, Ege Mutfak Zirvesi Yarışması’nda üç yıl üst üste birincilik ve ikincilikler kazandığını, yarışma sırasında İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü olduğunu öğrenince şefliğin akademik eğitimini almak istediğini kaydetti. Tunçgenç, “Üç yıl öncesine kadar kendimi geliştirerek geldim ancak işin akademik boyutunun çok farklı ve özel olduğunu gördüm. Profesyonel mutfak eğitimi almak istedim. Üniversite mezunu olabilmek için de öncelikle üniversite sınavlarına girdim. Ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin özel yetenek sınavına katıldım ve başarılı olunca da eğitim almaya başladım.” dedi. Ev hanımı olduğunu, mutfağa karşı her zaman çok büyük ilgi duyduğunu aktaran Ebru Tunçgenç, öğrenci arkadaşları tarafından da destek gördüğünü belirtti. Eğitmen şef olmanın en büyük hedefi olduğunu ifade ederek öğrenmeyi sevdiğini, lisans eğitiminin ardından lisansüstü eğitime başlayacağını anlattı. Not ortalamasıyla birlikte başarı bursu kazandığına da işaret eden Tunçgenç, şunları söyledi: “Mutfağı bilimsel olarak öğreniyorum. Ev ortamındaki mutfaktan çok farklı. Bir yıl da İngilizce hazırlık okudum. İngilizce derslerimde oğlum Berk’ten destek aldım. Derslerimde gösterdiğim başarı ile başarı bursu kazandım. Böylece insan daha da hırslanıyor.” dedi.

Berk Tunçgenç de annesiyle farklı bölümlerde lisans eğitimi almanın kendisine gurur verdiğini belirtti. Tunçgenç, “Annemden iki yıl sonra üniversite sınavını kazandım. O bana büyük bir örnek oldu. Üniversitede birbirimize hiç karışmıyoruz. Akşamları bazen projelerimizden bahsediyoruz.” diye konuştu.